Категорія
Новини
Дата

Росія прийматиме оплату країн ЄС за газ в євро — DW

Німецький уряд заявив, що президент Росії Володимир Путін погодився отримувати виплати за газ від ЄС у євро. Про це повідомляє DW з посиланням на заяву уряду Німеччини.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Уряд Німеччини заявив, що отримав запевнення від Росії, що Європі не доведеться платити за поставки російського газу в рублях.
  • Сума буде зарахована на рахунок в «Газпром банку», який не потрапив під санкції, а потім переказана в рублях до Росії. Таким чином Путін фактично заявив, що європейські компанії можуть продовжувати платити в євро або доларах.
  • «Шольц не погодився на цю процедуру в розмові, але попросив письмову інформацію, щоб краще зрозуміти процедуру», – йдеться у повідомленні.

Контекст:

Раніше в РФ вирішили перевести оплати за постачання російського газу на експорт у «недружні країни» на російські рублі. Путін доручив центробанку та уряду за тиждень визначити порядок операцій із придбання рублів на внутрішньому ринку Росії покупцями російського газу.

Міністри енергетики країн великої сімки погодилися, що оплата за російський газ у рублях неприпустима і є одностороннім і явним порушенням існуючих угод.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні