Категорія
Новини
Дата

Росія та Білорусь перебувають на «грані дефолту» за мільярдними боргами – Світовий банк

Росія та Білорусь близькі до дефолту з огляду на масштабні санкції, введені проти їхньої економіки Сполученими Штатами та їхніми союзниками у звʼязку з війною в Україні, повідомила Reuters головний економіст Світового банку Кармен Рейнхарт.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • Росії загрожує дефолт за зовнішніми облігаціями на суму $40 млрд, оскільки безліч санкцій та контрзаходів з боку Москви значною мірою відрізали країну від світових фінансових ринків.
  • Близько половини суверенних облігацій Росії належать іноземним інвесторам, і 16 березня Москва має виплатити $107 млн у вигляді купонних виплат за двома облігаціями.
  • Російські корпорації мають непогашені міжнародні облігації на суму трохи меншу за $100 млрд.

Контекст:

Рейтингові агентства синхронно знизили довгострокові суверенні рейтинги Росії у валюті до рівня нижче інвестиційного, тобто «сміттєвого», з негативним прогнозом: S&P – з BB+ до CCC- (4 березня), Moodyʼs – з Ваа3 до B3 (3 березня), Fitch – з ВВВ до В (3 березня). Morgan Stanley прогнозує Росії дефолт у квітні.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні