Категорія
Новини
Дата

Росія вирішила виплатити $117 млн за борговими зобовʼязаннями зі своїх заморожених активів

Росія вирішила направити $117 млн на виплати за борговими зобовʼязаннями зі своїх активів, які були заморожені через санкції після її вторгнення в Україну. Про це пише CNN.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Росія вирішила направити $117 млн на виплати за доларовими борговими зобовʼязаннями зі своїх заморожених активів. Уряд має почати процес виплат 16 березня, пише видання.
  • Міністр фінансів РФ Антон Сілуанов заявив, що країна виконала свої зобов’язання перед кредиторами. Водночас можливість виконання Росією зобов’язань перед кредиторами в іноземній валюті від РФ не залежить, заявив Сілуанов державному виданню Russia Today, попередивши, що платіж може не пройти, якщо його заборонять США.
  • Якщо платіж буде заблоковано, Росія може спробувати здійснити переказ у рублях, що буде означати для країни неминучий дефолт.

Контекст

16 березня уряд РФ має почати процес виплат $117 млн за доларовими борговими зобовʼязаннями. 14 березня російський Мінфін видав наказ про виплату $117 млн, хоч валюту виплат не уточнили. Згідно з умовами фінансування цих облігацій, використання рублів для виплат не допускаєтсья.

Уряд запевняє, що всі борги будуть виплачуватися, але через санкції, які наклали через війну, робити це країна буде поки що в рублях. Неспроможність виконувати виплати або здійснення виплат у місцевій валюті, а не в доларах, запустять зворотний відлік до потенційної хвилі дефолтів кредитів у іноземній валюті на загальну суму $150 млрд, які взяли уряд і російські компанії, серед яких «Газпром», «Лукойл» і Сбербанк.

Якщо Росія не виконає ці боргові зобовʼязання, то технічно у неї є 30 днів пільгового періоду, тобто до 15 квітня в неї ще буде шанс розплатитися за ними.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні