Категорія
Новини
Дата

Росіяни почали вивозити крадене зерно з Мелітополя потягами — мер

Російські окупаційні війська почали вивозити зерно із Мелітополя потягами. Це є свідченням того, що вони мають намір якнайшвидше залишити окуповане місто. Про це мер Мелітополя Іван Федоров заявив в ефірі національного телемарафону, пише «Радіо Свобода».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Два дні тому вони розпочали вивозити наше зерно залізницею. Так вони роблять це швидше і чітко зрозуміло, що вони довго не планують залишатися на території нашого міста, тому що хочуть вкрасти все якнайшвидше та піти», — сказав Федоров.
  • Напередодні мер Мелітополя заявив, що російські війська відійшли з «майже всіх блокпостів» Мелітопольського району та висловив переконання, що «в найближчі тижні чи місяці Мелітополь буде деокупований».

Контекст

Російські пропагандистські ЗМІ із посиланням на призначеного окупантами так званого голову військово-цивільної адміністрації Запорізької області колаборанта Євгена Балицького повідомили, що з тимчасово окупованої російським військовим частини Запорізької області до Криму відправили перший товарний потяг із краденим в України зерном.

Російські війська вкрали кілька сотень тисяч тонн зерна на окупованих ними територіях України, заявляв заступник міністра сільського господарства Тарас Висоцький. За його словами, переважну більшість з 1,5 млн т зерна, яке зберігається на окупованій території, також може бути вкрадено. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні