Категорія
Новини
Дата

Санкції зупинили єдиний російський танковий завод — Defense Express

У зв’язку з відсутністю надходжень комплектуючих іноземного виробництва в Росії призупинена робота підприємства корпорації «Уралвагонзавод» — єдиного, що здійснює серійне збирання танків, як на потребу російської армії, так і на експорт. Про це з посиланням на Генштаб ЗСУ повідомляє на своєму сайті інформаційно-консалтингова компанія Defense Express.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • За даними аналітиків компанії, також проблеми із комплектуючими викликали збої у поточному ремонті бронетехніки армії РФ.
  • Попри спроби провести «імпортозаміщення», реальна залежність російського військово-промислового комплексу від західних комплектуючих — катастрофічна. Зокрема вся система керування вогнем у модернізованих російських танках спирається на французькі тепловізори, які постачалися в обхід санкцій від 2014 року, через Білорусь.
  • «Західні санкції будуть мати аналогічний каскадний ефект щодо всього військово-промислового комплексу РФ. Тобто йдеться не тільки про унеможливлення виробництва озброєння, що зʼявилось з 2000-х років, а навіть про унеможливлення поточного ремонту виготовленої раніше техніки та озброєння», — підкреслюють аналітики.

Контекст:

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив орієнтовні втрати російських військ станом на 21 березня. Так, Росія втратила близько 15 000 особового складу своїх військ, а також 498 танків і 1535 бойових броньованих машин.

На озброєнні Росії перебуває близько 12500 танків, за даними Global Firepower. За даними Міжнародного інституту стратегічних досліджень, Росія розпочала війну з 2840 танками.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні