Категорія
Новини
Дата

Siemens призупинив постачання нових електропоїздів «Сапсан» у Росію

Німецький концерн Siemens повідомив РЖД про призупинення контракту на постачання високошвидкісних електропотягів «Сапсан», повідомив голова правління російської залізниці Олег Білозеров. Договір про обслуговування потягів залишається чинним.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Дочка Siemens – Siemens Mobility –разом із російською групою «Синара» мали поставити 13 нових потягів впродовж вересня 2022 року – липня 2023 року. Загальна вартість поїздів становила €513,5 млн. Обсяг додаткової угоди до договору на технічне обслуговування – €583,1 млн. Угоду уклали у 2019 році.
  • Кожен потяг «Сапсан» коштує €1,1 млрд, повідомляє «РИА Новости».
  • Siemens «до останнього моменту шукав варіанти», як працювати в умовах санкції, повідомив Білозеров.

Контекст

Білозеров заявив, що в Росії є власні виробники потягів, наприклад, завод «Уральские локомотивы», який належить групі «Синара». Російський уряд хоче докапіталізувати РЖД на 250 млрд рублів для підтримки економіки в умовах санкцій, повідомили «Ведомости».

За оцінками Єльської школи менеджменту, більше 400 міжнародних компаній поставили діяльність в Росії на паузу або оголосили про вихід з ринку.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні