Категорія
Новини
Дата

Спільний внесок допомоги Україні досяг €1 млрд. Макрон підсумував результати конференції в Парижі

Спільний внесок допомоги Україні, за результатами Міжнародної конференції солідарності у Парижі, сягнув €1 млрд. Про це сказав президент Франції Емманюель Макрон, пише «Інтерфакс-Україна». €450 млн із цієї суми підуть на енергетику.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Завдяки ранковій конференції «Солідарність з українським народом» ми всі змогли досягти показника €1 млрд допомоги. Це наш спільний внесок», – зазначив Макрон.
  • Він наголосив, що кошти будуть спрямовані на екстрене відновлення електро-, водо-, теплопостачання і транспорту.
  • €450 млн із загальної суми підуть на енергетику, €25 млн – на водопостачання, €38 млн – на продовольство, €17 млн – охорону здоровʼя, €22 млн – транспорт, приблизно 93 млн – ще не визначено, на які сфери, повідомила міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна.
  • Міністр наголосила, що це не кредити, а пожертвування та невідкладна допомога, щоб Україна могла пережити зиму.

Контекст

Україна потребує імпорту електроенергії з країн ЄС обсягом до 2 ГВт в цей опалювальний зимовий період, заявив сьогодні у своєму виступі на конференції президент Володимир Зеленський. За його словами, ця підтримка може коштувати близько €800 млн у поточних цінах. Але це значно менше, ніж може коштувати блекаут. 

Зеленський зазначив, що практичним результатом міжнародної конференції у Парижі могла б стати домовленість про фінансування проєкту із закупівлі LED-ламп для України. «Це може здатися комусь не таким істотним, але 50 млн LED-ламп дадуть змогу зберегти близько 1 ГВт електрики… Враховуючи, що середній дефіцит нашої енергосистеми – близько 2,5 ГВт, цей проєкт також міг би суттєво допомогти», – вважає Зеленський.

Після його виступу президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що ЄС профінансує 30 млн світлодіодних ламп для України. У Мінекономіки вже анонсували безкоштовну програму обміну для населення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні