Категорія
Новини
Дата

Spotify припиняє свою діяльність у Росії – Мінцифри

Музичний стримінговий сервіс Spotify повністю припиняє роботу в Росії, пише міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Раніше Spotify вже відмінив преміум підписку для росіян

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • Компанія вирішила зупинити роботу в Росії через посилення контролю над публікаціями у ЗМІ про війну в Україні, пише шведське видання Expressen з посиланням на заяву Spotify.
  • У Spotify також заявили, що до останнього хотіли, аби сервіс продовжував роботу в Росії, і користувачі мали доступ до надійних і незалежних джерел інформації.
  • Новий російський закон про «фейки» криміналізує деякі види новин, а це, на думку Spotify, може загрожувати як слухачам, так і співробітникам компанії.
  • Компанія призупинить роботу з квітня, пише ТАСС із посиланням на представників стрімінгу. Таке саме повідомлення про терміни опублікувало CNBC.

Контекст:

Spotify працює у Росії з липня 2020 року. У Spotify називали запуск у Росії одним з найуспішніших виходів на новий ринок в історії компанії.

На початку березня у Росії набули чинності поправки, що передбачають адміністративну та кримінальну відповідальність за «дискредитацію використання російських військ» та розповсюдження «неправдивої» інформації про діяльність Збройних сил РФ».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні