Категорія
Новини
Дата

США ввели нові санкції проти Росії. У списку фізичні та юридичні особи, пов’язані з окупацією частини території України

Президент США Джозеф Байден підписав указ про запровадження нових санкцій проти Росії. Американським інвесторам заборонять купувати російські держоблігації і з Вашингтона вишлють 10 російських дипломатів

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Мінфін США з 14 червня заборонив американським фінансовим установам пряму купівлю боргових цінних паперів у Центрального банку і Міністерства фінансів Росії, а також у Фонду національного добробуту.
  • Також введено санкції проти шести російських технологічних компаній, які надають підтримку кіберпрограмі російських спецслужб і сприяють зловмисним діям у кіберпросторі. Зокрема, таким як кібератака SolarWinds.
  • До списку потрапили такі техкомпанії: Positive Technologies, «Пасит», Військовий інноваційний технополіс «ЕРА», НДІ «Спецвузавтоматика», «НЕОБ» і «АСТ».
  • США офіційно назвали Російську службу зовнішньої розвідки, також відому як APT 29, Cozy Bear і The Dukes, виконавцем широкомасштабної кібершпигунської кампанії SolarWinds.
  • Крім того, до санкційного списку додані 32 юридичні та фізичні особи, які здійснювали спроби уряду Росії впливати на президентські вибори у США 2020 року, а також інші акти дезінформації та втручання.
  • У партнерстві з Європейським Союзом, Великою Британією, Австралією та Канадою санкції також накладено на вісім фізичних та юридичних осіб, пов’язаних з окупацією частини території України та репресіями в Криму. До цього списку потрапили компанії, що будували Кримський міст: «Ленпромтранспроєкт», «Дирекція з будівництва залізниці Беркакит-Томмот-Якутськ» і директор «Мостотрест» Леонід Риженькін. Також сімферопольське СІЗО-1 і четверо так званих кримських чиновників.
  • США також висилають 10 співробітників з російської дипломатичної місії у Вашингтоні. До складу персоналу входять представники російських спецслужб, йдеться у повідомленні.
  • Незважаючи на санкції, адміністрація Байдена висловила бажання стабільних та передбачуваних відносин з Росією.

Контекст

У вівторок президент Джо Байден розмовляв із президентом РФ Володимиром Путіним. Вони обговорили питання хакерських дій Росії, втручання у вибори і нарощування російських військ на кордоні з Україною і в Криму, пише Forbes. Байден запросив Путіна зустрітися найближчими місяцями і особисто обговорити деякі проблеми. Росія ще не прийняла запрошення, і не зрозуміло, як на це вплинуть нові санкції.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні