Категорія
Новини
Дата

США ввели торговельні обмеження проти 71 компанії з Росії та Білорусі

Міністерство торгівлі США ввело експортні обмеження для 71 юридичної особи з Росії та Білорусі. Про це з посиланням на федеральний реєстр пише «Інтерфакс-Україна».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зазначається, що ці юрособи потрапили до списку «за придбання та спроби придбання товарів зі США для підтримки російських збройних сил». «Ці юридичні особи діють проти інтересів нацбезпеки та зовнішньої політики США», – йдеться в документі.
  • До списку увійшли Центральне морське конструкторське бюро «Алмаз», Центральне конструкторське бюро морської техніки «Рубін», Авіаційний комплекс ім. С. В. Іллюшина, Дослідно-конструкторське бюро імені А. С. Яковлєва.
  • Крім того, до чорного списку потрапили Головне управління глибоководних досліджень міністерства оборони Росії, Конструкторське бюро хімічного машинобудування (КБХМ), науково-виробничий центр «Сапсан», російська телекомунікаційна компанія «Воентелеком», Російський федеральний ядерний центр – Всеросійський науково-дослідний інститут експериментальної фізики (РФЯЦ-ВНДІЕФ), що входить до складу «Росатома», Московський інститут електромеханіки та автоматики (МІЕА) та інші підприємства.
  • Також до переліку включено компанію «Газпром нафта шельф», Інститут проблем передачі інформації імені О. О. Харкевича РАН та ТОВ «Системи біологічного синтезу-СБС».

Контекст

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен заявив про заборону вʼїзду для понад 2600 російських і білоруських військових і посадовців через війну проти України.

8 травня Білий дім оприлюднив новий пакет антиросійських санкцій. Зокрема, США ввели санкції проти Першого каналу, «Росії 1» і НТВ. Також обмеження будуть зроблені щодо восьми керівників Сбербанку і ще 27 з Газпромбанку. У чорний список потрапив Московський Індустріальний банк.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні