Категорія
Новини
Дата

США заборонять використання 99 російських літаків. Серед них борт Абрамовича

Міністерство торгівлі США підготувало список із 99 літаків, які порушили американські правила експортного контролю, включно з літаком Романа Абрамовича. Їм також заборонена дозаправка, обслуговування та ремонт, передає Reuters.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Обмеження США змусять літаки приземлитися у країні та не покидати її. Санкції стосуються міжнародних рейсів з Росії. Але можуть перешкодити внутрішнім рейсам, тому що дії США можуть бути спрямовані на компанії, що обслуговують літаки в Росії.
  • Мінторгівлі попередило всі компанії, що дозаправка, ремонт, технічне обслуговування і постачання зайвих деталей буде порушувати правила експортного контролю США.
  • Якщо компанії все одно будуть надавати послуги російським літакам, відповідні дії США можуть включати «значний термін ув’язнення, штрафи, втрату експортних привілеїв, або інших обмежень».
  • У список включені пасажирські та вантажні літаки, які нещодавно літали до Росії. Під санкції потрапили літаки російських перевізників Аерофлот (33 літаки Boeing), AirBridge Cargo (12 літаків Boeing), Utair, Nordwind, Azur Air і Aviastar-TU
  • Санкції поширюються також на Gulfstream G650 Абрамовича. Це перший випадок, коли Вашингтон визнав актив російського бізнесмена публічно.

Контекст

Сполучені Штати, Канада і більшість Європи заборонили російським літакам пролітати над своїм повітряним простором. Forbes пояснював, як Росія втратить 80% флоту через санкції проти своєї авіагалузі.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні