Категорія
Новини
Дата

Стартап CMR залучив $600 млн. Це найбільша інвестиція в сфері медичних технологій

1 хв читання

Британська робототехнічна компанія CMR Surgical залучила $600 млн – рекордний раунд приватного фінансування у сфері медичних технологій. CMR оцінили у $3 млрд, пише Financial Times.

Ключові факти

  • CMR Surgical використає інвестиції для глобальної експансії свого продукту Versius – робота, який виконує хірургічні операції, лапароскопію. Фінансування також допоможе компанії розширити дослідження й розробку Versius. CMR планує збільшити штат із 700 до 1800 співробітників до 2025 року.
  • Фінансування серії D очолив японський конгломерат SoftBank Vision Fund 2, який увійде до ради директорів компанії. SoftBank стане другим за величиною акціонером CMR після Escala Capital.
  • За даними Crunchbase, за весь час існування компанія залучила $975 млн інвестицій.
  • Сьогодні вона не розглядає залучення коштів за допомогою лістингу на фондовій біржі, але не виключає IPO в майбутньому.

Контекст

CMR Surgical заснували в 2014 році Мартін Фрост, Люк Херес, Кіт Маршалл, Пол Робертс та Марк Слак на базі Кембриджського університету. Найвідоміший продукт CMR – роботохірургічна система Versius, призначена для виконання лапароскопічної хірургії. За допомогою Versius уже проведено близько 1000 операцій, зокрема, у лікарнях Великої Британії, країнах Європейського Союзу, Індії, на Близькому Сході і в Австралії.

Система Versius є портативною, що дає їй перевагу перед багатьма конкурентами, зауважує TechCrunch.

За даними CMR, продажі хірургічних роботів щорічно зростають майже на 20% і цього року складуть близько $5 млрд, в основному в Північній Америці. Лідер ринку – Intuitive of USA, чиї роботизовані системи da Vinci вже провели 5 млн операцій.

Важливі цифри

Хірургічна робототехніка стає популярною серед венчурних фондів, які за останній час інвестували $96 млн у Memic, $10 млн у ForSight і $15 млн в Activ. Залучення $600 млн CMR є найбільшою інвестицією для цієї категорії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні