Категорія
Новини
Дата

Стартап CMR залучив $600 млн. Це найбільша інвестиція в сфері медичних технологій

Британська робототехнічна компанія CMR Surgical залучила $600 млн – рекордний раунд приватного фінансування у сфері медичних технологій. CMR оцінили у $3 млрд, пише Financial Times.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • CMR Surgical використає інвестиції для глобальної експансії свого продукту Versius – робота, який виконує хірургічні операції, лапароскопію. Фінансування також допоможе компанії розширити дослідження й розробку Versius. CMR планує збільшити штат із 700 до 1800 співробітників до 2025 року.
  • Фінансування серії D очолив японський конгломерат SoftBank Vision Fund 2, який увійде до ради директорів компанії. SoftBank стане другим за величиною акціонером CMR після Escala Capital.
  • За даними Crunchbase, за весь час існування компанія залучила $975 млн інвестицій.
  • Сьогодні вона не розглядає залучення коштів за допомогою лістингу на фондовій біржі, але не виключає IPO в майбутньому.

Контекст

CMR Surgical заснували в 2014 році Мартін Фрост, Люк Херес, Кіт Маршалл, Пол Робертс та Марк Слак на базі Кембриджського університету. Найвідоміший продукт CMR – роботохірургічна система Versius, призначена для виконання лапароскопічної хірургії. За допомогою Versius уже проведено близько 1000 операцій, зокрема, у лікарнях Великої Британії, країнах Європейського Союзу, Індії, на Близькому Сході і в Австралії.

Система Versius є портативною, що дає їй перевагу перед багатьма конкурентами, зауважує TechCrunch.

За даними CMR, продажі хірургічних роботів щорічно зростають майже на 20% і цього року складуть близько $5 млрд, в основному в Північній Америці. Лідер ринку – Intuitive of USA, чиї роботизовані системи da Vinci вже провели 5 млн операцій.

Важливі цифри

Хірургічна робототехніка стає популярною серед венчурних фондів, які за останній час інвестували $96 млн у Memic, $10 млн у ForSight і $15 млн в Activ. Залучення $600 млн CMR є найбільшою інвестицією для цієї категорії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні