Категорія
Новини
Дата

Сукупний дохід п'яти найбільших техкомпаній США в 2020 році виріс на 20% завдяки зростанню попиту на їхні товари й послуги під час COVID-19

П’ять найбільших техгігантів США Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet (власник Google) та Facebook протягом пандемії COVID-19 збільшили сукупний дохід у 2020 році в порівнянні з показниками 2019-го на 20% – до $1,1 трлн. Цьому сприяв попит на їхні товари та послуги під час пандемії, пише The Wall Street Journal.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Загальна ринкова капіталізація техгігантів зросла вдвічі й склала $8 трлн.
  • Дохід компанії Microsoft збільшився на 17%, до $43,1 млрд, на тлі адаптації людей до дистанційної роботи та карантинних обмежень. Зокрема, за рахунок реалізації ігрових приставок Xbox, ноутбуків Surface і хмарних сервісів. Окрім того, втричі підвищилася популярність інструментів Microsoft для спільної роботи й текстових чатів.
  • Компанія Amazon збільшила дохід на 38%, до $386 млрд, на тлі зростання популярності e-commerce. Окрім того, через сплеск попиту на дистанційну купівлю Amazon розширила штат на 500 000 співробітників.
  • Дохід Apple за перший квартал 2021 фінансового року, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зріс на 21%, до $111,4 млрд. Однак даних за весь 2020 рік компанія наразі не розкрила.
  • Збільшенню доходу Apple сприяв попит на ноутбуки, планшети та інші пристрої на тлі карантину та віддаленої роботи. Крім цього, компанія представила нові моделі iPhone, прибуток від продажів яких складає значну частину її річного прибутку.
  • Alphabet у 2020-му збільшила дохід на 12,7%, до $182,527 млрд. Цьому сприяло зростання рекламного бізнесу компанії.
  • Facebook також виграла від того, що люди стали більше часу проводити вдома. Дохід соцмережі за увесь 2020 рік склав $85,965 млрд, що на 22% більше, ніж за 2019-й. Компанія запровадила нові функції, наприклад, купівлю в Instagram, щоб отримати вигоду від буму e-commerce.

Контекст

Попри економічний спад, за останній рік серйозно зросли витрати людей на комп’ютери, відеоігри, онлайн-магазини, цифрову рекламу. Зокрема, за даними дослідницької компанії Canalys, поставки ПК досягли 297 млн одиниць у 2020 році, що на 11% більше, ніж у 2019-му. Цьому сприяла потреба у віддаленому навчанні та дистанційній роботі. Востаннє показник щорічних глобальних поставок ноутбуків і настільних комп'ютерів перевищив близько 300 млн одиниць у 2008 році, а в роки до пандемії був на рівні 250 млн одиниць, пише Reuters.

Крім того, COVID-19 прискорив перехід підприємств на хмарні обчислення. За словами аналітика компанії Wedbush Дена Айвса, до 2022 року кількість робочих годин у хмарі досягне 55% в порівнянні з 35% на сьогоднішній день, пише CNN.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні