Категорія
Новини
Дата

Тайваньська TSMC вкладе $100 млрд у розширення виробництва чіпів. Наразі існує глобальний дефіцит мікросхем

Один із найбільших у світі виробників мікросхем, тайваньська компанія Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC) у найближчі три роки інвестує $100 млрд у розширення своїх виробничих потужностей. До числа клієнтів TSMC входять Apple і Qualcomm, пише BBC.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Цього року компанія витратить до $28 млрд на розробку та виробництво вдосконалених мікросхем.
  • Після оголошення планів акції TSMC виросли майже на 2%, пише Reuters.
  • Торік TSMC оголосила про плани щодо будівництва власного заводу вартістю $12 млрд в Арізоні (США).

Контекст

Інвестиції компанії відбуваються на тлі глобального дефіциту напівпровідникової продукції. Після того, як минулого року пандемія змусила автовиробників тимчасово закрити заводи, провідні виробники напівпровідників переорієнтували виробничі потужності на компанії, що випускають смартфони, ноутбуки та ігрові пристрої. Коли ж автовиробники відновили роботу, напівпровідникова промисловість не змогла досить швидко масштабуватися, щоб задовольнити зростання попиту.

TSMC прогнозує подальше збільшення попиту на напівпровідникові технології, оскільки пандемія COVID-19 ще більше прискорює цифровізацію.

«Ми вступаємо в період більш високих темпів зростання. Очікується, що 5G і високопродуктивні обчислення будуть стимулювати високий попит на наші напівпровідникові технології в найближчі кілька років», – заявили в компанії.

Минулого місяця американська корпорація Intel також заявила, що побудує два нових заводи в Арізоні. Для цього компанія інвестує близько $20 млрд. Щоб впоратися з дефіцитом, Samsung Electronics планує вкласти $17 млрд у будівництво заводу з виробництва мікросхем у США. Зацікавленість Samsung пов’язана з виділенням урядом США коштів на стимулювання збільшення виробництва мікросхем.

Окрім того, Європейський Союз планує виділити понад $150 млрд на розвиток цифрової індустрії наступного покоління. ЄС прагне ліквідувати зростаючий розрив із конкурентами в США і країнах Східної Азії в таких технологіях, як чіпи і штучний інтелект.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні