Категорія
Новини
Дата

Ціни на нафту зростають після різкого зниження напередодні

Ціни на нафту зростають уранці в четвер через повідомлення про потенційне збільшення пропозиції. Напередодні ціни на нафту марки Brent обвалилися на 17% — майже до $105 за барель. Про це пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • Вартість травневих фʼючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:15 (київський час) у четвер становить $114,53 за барель, що на $3,39 (3,05%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у середу ці контракти подешевшали на $16,84 (13,2%), до $111,14 за барель. Падіння стало найгіршим з квітня 2020 року, коли на ринок чинила тиск пандемія COVID-19.
  • Ціна фʼючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить до цього часу $110,76 за барель, що на $2,06 (1,9%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів опустилася на $15 (12,1%), що стало максимумом з листопада до $108,7 за барель.

Контекст:

США, які заборонили на початку тижня імпортувати російську нафту, закликають інших нафтовиробників активно нарощувати видобуток для компенсації пропозиції на ринку, якої бракує. За повідомленнями західних ЗМІ, уряд Іраку повідомив, що готовий збільшувати постачання, якщо про це попросить ОПЕК+. Пізніше Держсекретар США Ентоні Блінкен запевнив журналістів, що ОАЕ також готові підтримати значне нарощування видобутку в рамках ОПЕК+.

Крім того, держави-учасниці Міжнародного енергетичного агентства минулого тижня продали трохи понад 60 млн барелів нафти з резервів для компенсації перебоїв у постачанні через військовий конфлікт в Україні. МЕА назвало цей захід «первинною реакцією» і повідомило, що його учасники можуть продати ще більше нафти, якщо буде потрібно.

Тим часом нафтові котирування на початку тижня досягли рекордних значень із літа 2008 року. Brent оновила максимум $139 за барель, WTI — перевищила $130 за барель.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні