Категорія
Новини
Дата

У Геннадія Корбана на кордоні вилучили паспорт. Прикордонники заявили, що його позбавлено громадянства

Під час в’їзду в Україну у очільника територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана прикордонники вилучили український паспорт, повідомив УП його адвокат Андрій Йосипов. У коментарі виданню «РБК-Україна» Корбан повідомив, що не може вʼїхати в Україну «за жодним документом».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Наразі Корбан перебуває на кордоні. Прикордонники заявили йому, що його українське громадянство припинене, проте не показали жодних підтверджувальних документів.
  • Адвокат повідомив, що на кордон прибули представники інших силових відомств. За інформацією УП, Корбан приїхав з території Польщі у пропускний пункт «Смільниця». 
  • Речник Держприкордонслужби заявив, що «під час оформлення громадян на кордоні дії інспекторів прикордонної служби відбуваються виключно в межах норм чинного законодавства, що регламентує перетин державного кордону». 
  • «В результаті я не можу тепер вʼїхати за жодним документом: ні за військовим квитком, ні за «Дією», ніяк. По суті, застряг тут, у прикордонній зоні. Адвокати зараз розбираються, бо незрозуміло, за яким документом, наприклад, я можу повернутися назад (до Польщі. – Forbes)», – сказав Корбан.
  • Доповнено. «Наразі я перебуваю на вʼїзді в Україну, в пункті переходу кордону «Смільниця». Мені досі здається, що це якесь непорозуміння чи розіграш. У мене вилучили паспорт громадянина України, видали акт. Додому, в Україну, мене не пускають», – написав Корбан у Facebook. Він звернувся до президента Зеленського з проханням «вирішити це непорозуміння».
  • Корбан опублікував документ про вилучення паспорта для виїзду за кордон. Там зазначається, що закордонний паспорт Корбана є недійсним згідно з дорученням ГУ ДМС у Дніпропетровській області від 20 липня 2022 року. У документі Корбан зазначений як «особа без громадянства».
У Геннадія Корбана на кордоні вилучили паспорт. Прикордонники заявили, що його позбавлено громадянства /Фото 1

Контекст

11 липня Корбан повідомив, що виїжджає з України у семиденну «відпустку» до іншої держави на зустріч зі своїм семирічним сином. Корбан може легально виїжджати через наявність трьох неповнолітніх дітей.

Днями у мережі зʼявилася копія указу президента про позбавлення громадянства бізнесмена, колишнього очільника Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського, співголови забороненої партії ОПЗЖ Вадима Рабіновича і нинішнього очільника тероборони Дніпропетровської області Корбана.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні