Категорія
Новини
Дата

У Луганській області понад 3000 підприємств зупинили роботу

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Луганській області зупинили діяльність понад 3000 підприємств. Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Денісова розповіла про збитки для промисловості на окупованих територіях. За її словами, сільськогосподарських товаровиробників змушують брати на роботу вихідців із тимчасово захоплених територій Донецької та Луганської областей і російських військових.
  • Окупаційна адміністрація у місті Василівка Запорізької області змушує місцевих підприємців торгувати за рублі, а у разі невиконання вимог загарбників підприємцям погрожують «профілактичною бесідою».
  • У місті Бердянську Запорізької області окупанти «націоналізують» майно підприємців, які відмовилися співпрацювати із загарбниками.

Контекст

Як писала раніше «Економічна правда», через розрив економічних зв’язків з підконтрольними регіонами та обмежену логістику фермери на тимчасово окупованих територіях змушені продавати росіянам свій врожай за безцінь. Придбаний таким чином товар росіяни разом з награбованим вивозять в анексований Крим.

Міністр аграрної політики Микола Сольський заявляв, що російські окупанти продовжують красти українське зерно з тимчасово окупованих територій. Втрати аграріїв сягають щонайменше $125 млн. За його словами, практично всі кораблі, які йдуть із зерном з Севастополя, перевозять крадене українське зерно.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні