Категорія
Новини
Дата

У російських нафтових компаній складнощі. Судновласники відмовляються фрахтувати флот для транспортування їхньої нафти

Російські нафтові компанії та трейдери зазнають складнощів із продажем морських партій нафти та нафтопродуктів, хоча формально санкції проти Росії щодо постачання палива не вводилися

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Про це повідомили »Інтерфаксу» джерела на ринку. За словами одного зі співрозмовників, покупці російської нафти і нафтопродуктів мають проблеми з пошуком танкерів для відвантаження, оскільки низка судновласників, зокрема акціонерних компаній, вважають за краще уникати російської продукції.

«В результаті ціни на фрахт танкерів злетіли майже у шість разів. Крім того, у десятки разів зросла вартість страхування перевезень», – зазначає видання.

Інші джерела зазначають, що банки взяли паузу і не відкривають акредитиви на оплату постачання, також виникають складнощі у наданні оборотного капіталу.

Зокрема, «Сургутнафтогаз», який продає нафту на спотовому ринку, минулого тижня не зміг реалізувати пʼять партій нафти і в понеділок виставив дві з них на торги, але також не знайшов покупця. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні