Категорія
Новини
Дата

У США сенатор заблокував надання Україні $40 млрд допомоги. Він вимагає призначити інспектора з нагляду за фінансуванням

Американський сенатор-республіканець Ренд Пол заблокував надання Україні $40 млрд допомоги, яке перед цим схвалила Палата представників. Він хоче, щоб був генеральний інспектор для контролю за витратами. Про це пише The Wall Street Journal.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Через протидію Ренда Пола швидкому голосуванню Сенат тепер має пройти через усі звичайні процедурні моменти. Сенатор сказав, що єдиний спосіб змусити його проголосувати за законопроєкт – це включити положення, яке вимагає призначити генерального інспектора з нагляду над фінансуванням.
  • Сенатор, який заблокував швидке виділення грошей, відкинув звинувачення в небажанні допомогти Україні. «Це безвідповідально викидати на вітер $40 млрд і не знати, куди вони підуть», – заявив він.
  • Лідер сенатської більшості Чарльз Шумер і лідер сенатської меншості Мітч МакКоннелл запропонували Полу проголосувати за його поправку, але він відкинув це. «Коли у вас є пропозиція внести поправку до законопроєкту, ви не можете просто вийти та вимагати її указом. Спочатку ви повинні переконати інших учасників підтримати її. Так працює Сенат», – сказав Ренд Пол.

Контекст

Голосування в Сенаті за прискореною процедурою вимагало одноголосного ухвалення рішення (100 голосів), а це одноосібне блокування означає, що палата не схвалить цей захід цього тижня.

Пол представляє штат Кентуккі, як і лідер республіканської меншини в сенаті Мітч Макконел. Останній звинуватив колегу в тому, що той «не хоче допомогти Україні». Макконел і лідер більшості в Сенаті, представник Демократичної партії Чак Шумер запропонували проголосувати за ухвалення пропозиції Пола у вигляді поправки до закону. Той відмовився це зробити.

28 квітня Адміністрація президента США Джо Байдена попросила Конгрес схвалити фінансування в розмірі $33 млрд для підтримки української армії. Законопроєкт схвалила Палата представників.

Напередодні Байден виступив із заявою, в якій закликав законодавців ухвалити законопроєкт та подати йому на підпис у найближчі кілька днів. «Ми не можемо дозволити, щоб наші поставки допомоги припинилися, поки ми чекаємо на подальші дії Конгресу», – сказав він.

Уже виділених Вашингтоном коштів на військову допомогу Україні має вистачити майже до кінця місяця, але потрібно, щоб Конгрес США схвалив новий запит, заявив речник Пентагону Джон Кірбі.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні