Категорія
Новини
Дата

Білий дім просить Конгрес виділити Україні $33 млрд фінансування

Адміністрація президента США Джо Байдена просить Конгрес схвалити фінансування в розмірі $33 млрд для підтримки української армії. Про це пише Politico.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Запит включає понад $20 млрд нової військової допомоги та допомоги у сфері безпеки, включно з новими повноваженнями для швидкої передачі зброї Україні з військових запасів, і посилення програми Пентагону для озброєння своїх військових.
  • Також пакет фінансування містить економічну та гуманітарну допомогу.
  • «Запит президента на фінансування – це те, що, на нашу думку, необхідно для того, аби Україна досягла успіху протягом наступних п’яти місяців цієї війни», – сказав представник адміністрації журналістам під час дзвінка. – І ми сподіваємося, що наші партнери та союзники… продовжуватимуть надавати порівнянну допомогу й надалі».

Контекст

Минулого місяця Конгрес схвалив майже $14 млрд на надзвичайну допомогу Україні. Із цієї суми понад $4 млрд мали отримати Україна та країни Східної Європи для розвʼязання проблем з 2 млн біженців. Ще $6,7 млрд буде виділено на військову допомогу Україні та союзникам США, розміщення американських військ у регіоні, а також на економічну допомогу та забезпечення економічних санкцій проти Росії.

Новий пакет на $33 млрд є найбільшою окремою пропозицією щодо фінансування війни та перевищує річні оборонні бюджети більшості країн, пише Politico. Запит надійшов у той час, коли Україна та Росія зіткнулися у ключовій битві на сході України, яка покладатиметься на високотехнологічне озброєння: дрони, авіацію та далекобійну артилерію.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні