Категорія
Новини
Дата

Український фонд стартапів видав $150 000 грантів шістьом командам

1 хв читання

Відбувся третій Pitch day у межах Грантової програми Українського фонду стартапів, на якому за гранти у розмірі до $25 000 боротися 15 проєктів на стадії pre-seed, що за результатами експертного оцінювання отримали найвищі бали. Переможцями стали шість проєктів, йдеться у пресрелізі Українського фонду стартапів.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  1. eXtra Vision – застосунок на основі штучного інтелекту для перетворення медичних знімків (КТ/МРТ) у 3D-модель. Завдяки цьому додатку хірург може побачити внутрішню будову пацієнта ще до початку операції.
  2. Веб-паркан – онлайн-простір для демонстрації робіт для українських професіоналів цифрового дизайну, а також дослідження творчості колег, обміну досвідом та інструментами для професійного зростання.
  3. GrAI – застосунок, в якому застосовується ШІ для допомоги музикантам, покликаний збільшувати кількість переглядів на цифрових платформах. Проєкт надаватиме персоналізовані рекомендації та прогнози на основі аналізу мільйонів даних, оброблених інструментами ШІ та комплексними ІТ-рішеннями для оптимізації просування музичних творів.
  4. Amy – унікальна бібліотека інструментів для самокоучингу та доступ до бази сертифікованих карʼєрних коучів у сфері професійного розвитку та працевлаштування.
  5. Brainfor – застосунок, заснований на методиці вивчення 5 000 найпоширеніших англійських слів за 100 годин шляхом асоціацій з можливістю реєстрації в онлайн школі для практики з викладачем.
  6. ALFYLANG – застосунок, спрямований на створення ефективного освітнього середовища, де студенти отримують персоналізоване навчання, а викладачі – необхідну підтримку для забезпечення високої якості освітніх послуг. 

Контекст

У лютому Український фонд стартапів разом з Ukraine-Moldova American Enterprise Fund оголосили про перезапуск флагманської програми Фонду. Ініціатива спрямована на активний розвиток інновацій, економічне підсилення країни та підвищення глобальної конкурентоспроможності українських проєктів. У межах програми планується виділити $2,5 млн на підтримку перспективних українських компаній на стадіях pre-seed та seed. 

У межах перших двох Pitch days було підтримано 13 проєктів на суму $500 000, серед яких: сім проєктів на стадії seed: Nanit Robot (Дрон Майстер), Input Soft, Knopka, Uspacy, The Great Catalog, Melt Water Club та Formsniper. 

Шість проєктів на стадії pre-seed: Humancreed, Genery, Interview.top, CheckEye, Лабораторія функціонального текстилю та Playmanity.

Щоб отримати грантову підтримку від Українського фонду стартапів, потрібно зареєструватися на вебпорталі Фонду, заповнити та подати заявку, яка буде оцінена експертами. У разі отримання високих балів, апліканти матимуть змогу представити свій проєкт на Pitch day та поборотись за гранти у розмірі $25 000 або $50 000 залежно від стадії проєкту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд