Категорія
Новини
Дата

Українці зареєстрували понад тисячу ФОПів після відновлення реєстрації у «Дії»

Українці зареєстрували 1048 нових ФОПів за першу добу з відновлення автоматичної реєстрації на порталі «Дія», повідомляє «Опендатабот». Найбільше ФОПів відкрили в ІТ, інформаційних послугах та роздрібній торгівлі.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Реєстрація ФОПів на порталі «Дія» відновилася 28 березня. Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань також відновив роботу.
  • Топ-5 напрямків діяльності для ФОПів, які зареєстрували 28–29 березня: інформаційні послуги (20%), програмування (15%), роздрібна торгівля (12%), оптова торгівля (7%), Інша професійна, наукова та технічна діяльність (6%).
  • Загалом станом на початок війни реєструвалося близько 20 000 ФОПів на місяць.
  • За тиждень за цей же період 2021 року українці зареєстрували 5114 нових бізнесів.

Контекст

З початку російсько-української війни державні реєстри було вимкнено задля збереження даних українців. Щоб відкрити ФОП на порталі «Дія», потрібно авторизуватися на порталі, заповнити онлайн-форму, після чого перевірити та підтвердити дані електронним підписом.

21 березня 2022 року Мінцифри та Державна податкова служба відновили роботу комплексу реєстрів, що дотичні до податкових послуг. ФОПи знову можуть сплатити податки через «Дію».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні