Категорія
Новини
Дата

Forbes Digital

Уряд оновить процедуру бронювання військовозобов'язаних. Forbes дізнався як виглядають ймовірні зміни

2 хв читання

На початку червня уряд має затвердити зміни до постанови № 76, що регулює процедуру бронювання військовозобовʼязаних. Ключова зміна – збільшення терміну бронювання. Також у планах – створити функціонал для подачі необхідних документів через портал «Дія». Про це йдеться у редакційному матеріалі Forbes. Діюча процедура викликає нарікання бізнесу через непрозорість та тривале погодження, що може затягнутися на місяці. Ідею «економічного бронювання» в Офісі президента поки поставили на паузу.

Ключові зміни:

  • У розпорядженні Forbes є проєкт постанови про бронювання, датований 23 травня. Порівняно з діючою редакцією у ньому пропонується збільшити термін дії броні з шести до дванадцяти місяців.
  • Також зʼявились уточнення стосовно посад та держпідприємств, на яких можливе бронювання. Наприклад окремо вказуються спеціалісти за напрямами протезування та працівники «Дії», Prozorro і благодійних організацій. Останнє було ініціативою Міноборони, уточнила у розмові з Forbes заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.
  • За словами Черногоренко, Міноборони запропонувало додати до постанови необхідність бронювати 50% від військовозобов’язаних інструкторів та операторів БПЛА та інструкторів тактичної медицини. В проєкті постанови від 23 травня цього немає.
  • Додатково потенційні зміни до процедури бронювання обговорювали 22 травня на нараді у Мінекономіки. За словами співрозмовника, який був присутній на цій зустрічі бронювання не буде прив’язане до дефіцитних військово-облікових спеціальностей (ВОС). «Компанії зможуть бронювати до 50% штату попри ВОС співробітника», – зазначає посадовець, знайомий з перебігом дискусії. 
  • Інша зміна буде регулюватися додатковою постановою – запуск електронного бронювання. Воно запрацює наприкінці червня, зазначила Черногоренко під час форуму «Гроші для Перемоги» від Forbes Ukraine 30 травня. Це підтверджує ще один співрозмовник у Кабміні, який спілкувався на умовах анонімності. Функціонал буде доступний у порталі «Дія».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні