Категорія
Новини
Дата

Уряд виділить 400 млн грн на ліквідацію наслідків обстрілу енергообʼєктів та допомогу деокупованим територіям

Із резервного фонду держбюджету буде виділено 400 млн грн на відновлення пошкоджених унаслідок російських обстрілів обʼєктів енергетичної інфраструктури та допомогу деокупованим територіям. Проєкт відповідного рішення буде підготовлено до найближчого засідання уряду, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами голови уряду, відновлення потребує додаткових фінансових коштів. «Дав завдання Мінрегіону, Мінфіну та Харківській ОВА підготувати до найближчого засідання уряду питання щодо виділення з резервного фонду бюджету 400 млн грн на відновлення пошкоджених обʼєктів і для допомоги деокупованим територіям», – написав премʼєр у телеграм.
  • Для оперативної ліквідації наслідків військових руйнувань енергетичної та комунальної інфраструктури буде створено координаційний штаб у рамках Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
  • «Учорашні варварські обстріли Росії по критичній інфраструктурі вкотре довели, що нам протистоять терористи. Задля покращення реагування на екстрені ситуації доручив міністру енергетики, міністру розвитку громад та територій спільно з «Нафтогазом» та «Укренерго» створити координаційний штаб», – зазначив Шмигаль.

Контекст 

11 вересня пролунали вибухи під Харковом та у Дніпропетровській області. У різних районах Харкова та області зникло електропостачання через удар окупантів по обʼєктах інфраструктури, про проблеми з електропостачанням повідомляли також на Полтавщині й Сумщині. 

За даними Повітряних сил, ворог здійснив 12 пусків крилатих ракет морського та повітряного базування – «Калібр»та Х-101. 9 із 12 ракет окупантів було знищено зенітними ракетними підрозділами повітряних командувань «Схід» та «Центр» Повітряних сил ЗСУ.

Окупанти обстріляли Зміївську ТЕС та три підстанції високої напруги. Через це було знеструмлено 40 підстанцій різної напруги, відключено дві повітряні лінії 750 кВ, п’ять повітряних ліній 330 кВ. 

«Сотні тисяч українців залишались без світла на Полтавщині, Дніпропетровщині, Харківщині, Сумщині, Донеччині», – зазначив Галущенко. За попередніми даними, загинули четверо енергетиків, троє поранено, повідомив голова Міненерго.

Сьогодні, 12 вересня, через нові обстріли у Харкові виведені з ладу обʼєкти критичної інфраструктури. У місті пропало світло та припинено водопостачання, повідомив міський голова Ігор Терехов. Також через технічні причини призупинено роботу Харківського метрополітену. 

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов повідомив, що у Харкові обстріляли Основʼянський та Київський райони, одна людина загинула, ще четверо постраждали.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні