Категорія
Новини
Дата

Росіяни 11 вересня обстріляли Зміївську ТЕС та три підстанції, загинули четверо енергетиків – голова Міненерго

Унаслідок російських ударів по енергетичних обʼєктах України загинули четверо людей, сотні тисяч українців у п’яти областях залишалися без електропостачання. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, коментуючи ворожі обстріли 11 вересня. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Окупанти обстріляли Зміївську ТЕС та три підстанції високої напруги. Через це було знеструмлено 40 підстанцій різної напруги, відключено дві повітряні лінії 750 кВ, п’ять повітряних ліній 330 кВ. 
  • «Сотні тисяч українців залишались без світла на Полтавщині, Дніпропетровщині, Харківщині, Сумщині, Донеччині», – зазначив Галущенко.
  • За попередніми даними, загинули четверо енергетиків, троє поранено, повідомив голова Міненерго.
  • Вже за 40 хвилин світло почало повертатися, а за 4,5 години енергетики відновили живлення всіх основних ліній, наголосив міністр. 
  • Наразі залишаються знеструмленими на Сумщині 17 000 людей, на Дніпропетровщині – близько 3000, на Харківщині – 12 000.
  • «Що ми можемо (і робимо!) для протистояння наслідкам таких атак – це прискорення реагування, відпрацювання механізмів резервного заживлення, забезпечення матеріалами для цього і організація взаємодопомоги всіх компаній енергосектору – для максимальної ефективності і швидкості роботи», – розповів міністр енергетики.
Росіяни 11 вересня обстріляли Зміївську ТЕС та три підстанції, загинули четверо енергетиків – голова Міненерго /Фото 1

Пожежа через ворожий обстріл на одній із підстанцій. Фото із facebook-сторінки Германа Галущенка

Контекст

11 вересня пролунали вибухи під Харковом та у Дніпропетровській області. У різних районах Харкова та області зникло електропостачання через удар окупантів по обʼєктах інфраструктури, про проблеми з електропостачанням повідомляли також на Полтавщині й Сумщині. 

За даними Повітряних сил, ворог здійснив 12 пусків крилатих ракет морського та повітряного базування – «Калібр»та Х-101. 9 із 12 ракет окупантів було знищено зенітними ракетними підрозділами повітряних командувань «Схід» та «Центр» Повітряних сил ЗСУ.

Сьогодні, 12 вересня, через нові обстріли у Харкові виведені з ладу обʼєкти критичної інфраструктури. У місті пропало світло та припинено водопостачання, повідомив міський голова Ігор Терехов. Також через технічні причини призупинено роботу Харківського метрополітену. 

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов повідомив, що у Харкові обстріляли Основʼянський та Київський райони, одна людина загинула, ще четверо постраждали.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні