Категорія
Новини
Дата

В держбюджеті-2022 буде сформовано фонд ліквідації наслідків агресії РФ – Марченко

Формування фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії розпочнеться вже в держбюджеті-2022. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі національного телемарафону, пише «Інтерфакс-Україна». Наповнюватиметься він за рахунок конфіскованих російських активів.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

- За словами Марченка, Мінфін розробив законопроєкт про створення фонду, який наповнюватиметься за рахунок конфіскованих коштів РФ, формування якого почнеться вже в держбюджеті-2022.

- «Ми сподіваємося, що депутати підтримають створення такого фонду, такий законопроєкт уже зареєстровано у Верховній Раді й уже є активи, які можуть бути вилучені до цього фонду», – зазначив міністр фінансів. 

- Марченко пояснив, що цей фонд – це бюджетна програма, яка передбачає лише акумулювання цих коштів, а далі вони розподілятимуться за критичними потребами. Кошти фонду ліквідації наслідків російської агресії перебуватимуть на казначейському рахунку.

- Міністр нагадав, що в затвердженому урядом проєкті держбюджету-2023 передбачено такий фонд розміром щонайменше 19 млрд грн.

«Є 19 млрд грн, які вже гарантовані. Сподіваємося, що з вилученням російських активів цей фонд поповнюватиметься значними сумами», – сказав голова Мінфіну.

Контекст

Відповідний законопроєкт №8027 було зареєстровано 13 вересня, його авторами є кілька десятків народних депутатів, зокрема голова бюджетного комітету Ради Юрій Арістов.

Першими такими коштами, найімовірніше, стануть конфісковані 15,8 млрд грн виведених із ринку в перші дні війни МР Банку та ПІБ – «дочок» російських Сбербанку та ЗЕБ (рос. Внешэкономбанк), заявив премʼєр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції цього тижня. За його словами, ці буде спрямовано на відновлення житла та цивільних споруд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні