Категорія
Новини
Дата

В Україні стартує програма для ветеранів. Можна отримати 1,5 млн грн на відкриття бізнесу

У пʼятницю, 24 березня, розпочався прийом документів на участь у конкурсній грантовій програмі для розвитку ветеранського бізнесу, повідомляє Міністерство у справах ветеранів. Переможці конкурсу отримають від 500 000 грн до 1,5 млн грн на власну справу.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Ветерани, а також родичі полеглих захисників можуть отримати від 500 000 до 1,5 млн грн на відкриття або розвиток власної справи. Загальний бюджет конкурсу становить 15 млн грн.
  • Останній день прийому заявок – 10 квітня.
  • Подати заявки на участь у конкурсній грантовій програмі «Варто робити своє» можуть ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) захисників України, які зареєстровані відповідно до вимог законодавства як фізичні особи – підприємці.
  • Також участь можуть взяти юридичні особи, зареєстровані не пізніше ніж за два роки до отримання фінансової підтримки, засновниками яких є ветерани, члени сімей загиблих ветеранів та захисників.
  • Проєкт Мінветеранів є спільним з командою Українського ветеранського фонду та благодійним фондом «МХП – Громаді». Він спрямований на впровадження та підтримку ветеранських підприємницьких ініціатив у сільському господарстві, виробництві та переробці харчової продукції.

Контекст

Мікрогранти на започаткування та розвиток бізнесу на загальну суму 48,7 млн грн отримають 212 переможців сьомої хвилі програми «Власна справа». Загалом уряд уже переказав отримувачам різних грантових програм майже 200 млн грн, повідомила перша віцепремʼєр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

Серед 212 переможців 58 осіб планують започаткувати чи розвивати проєкти у сфері оптової та роздрібної торгівлі, 47 – у переробній промисловості, 34 – у сфері тимчасового розміщування та організації.

Проєкт «єРобота» включає шість грантових програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства, підтримки ІТ-стартапів та старту в ІТ-сфері.  

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні