Категорія
Новини
Дата

Гранти на власну справу. Чергові дві сотні підприємців отримають до 250 000 грн

Мікрогранти на започаткування та розвиток бізнесу на загальну суму 48,7 млн грн отримають 212 переможців сьомої хвилі програми «Власна справа». Загалом уряд вже перерахував отримувачам різних грантових програм майже 200 млн грн, повідомила перший віцепремʼєр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Серед 212 переможців 58 осіб планують започаткувати чи розвивати проєкти у сфері оптової та роздрібної торгівлі, 47 – у переробній промисловості, 34 – у сфері тимчасового розміщування та організації.
  • Завдяки цьому буде створено понад пів тисячі робочих місць, зазначили в Мінекономіки.
  • Найбільша кількість переможців сьомої хвилі – із Львівської (33 особи), Київської (20 осіб), Рівненської (18 осіб) областей та міста Києва (19 осіб). 

Контекст

Проєкт «єРобота» включає шість грантових програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства, підтримки ІТ-стартапів та старту в ІТ-сфері.  

Наразі прийом заявок на всі напрями програми «єРобота» триває. Подача заявки здійснюється через портал «Дія».

За словами Свириденко, мікрогранти на старт і розвиток бізнесу є найпопулярнішою програмою проєкту «єРобота». За результатами семи хвиль цієї програми вже визначено 1700 переможців, які отримають від держави до 250 000 грн на реалізацію своїх бізнес-ідей. 

В Мінекономіки зазначили, що вже визначені переможці програми «Власна справа» в процесі реалізації своїх проєктів створять понад 4000 нових робочих місць.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні