Категорія
Новини
Дата

Виробник чипів Broadcom веде переговори про купівлю лідера хмарних обчислень VMware за $50 млрд. Акціонер Майкл Делл може заробити $15 млрд

Американський виробник чіпів Broadcom веде переговори про покупку розробника програмного забезпечення VMware за $50 млрд, повідомляє газета Financial Times.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Угода перетворить виробника чипів на диверсифіковану технологічну компанію, що працює в різних сферах: від чипів до хмарних обчислень, пише видання.
  • Як зазначає Financial Times, укладання угоди принести також велику фінансову вигоду мільярдеру Майклу Деллу. Його компанія Dell придбала VMware у 2016 році в рамках угоди з поглинання технологічного конгломерату EMC за $67 млрд. На сьогодні Майклу Деллу належить близько 36% акцій VMware, які перебувають в обігу, вартість яких на момент закриття торгів 20 травня становила близько $15 млрд.
  • VMware і Broadcom відмовилися коментувати переговори, про які вперше повідомив Bloomberg.

Контекст

VMware вважається однією з найважливіших компаній в індустрії хмарних обчислень. Послугами компанії користуються великі корпорації для управління приватними та загальнодоступними хмарними мережами, а також центрами обробки даних. Проте акції компанії сильно обвалилися останніми роками, що зробило її ціллю для поглинань. З піку у травні 2019 року ($205,52) акції VMware подешевшали на 53%, а з початку 2022 року знизилися на 17,4% — до $95,71.

За підсумками четвертого кварталу, сукупний дохід Vmware склав $3,53 млрд, що на 7% більше, ніж у четвертому кварталі роком раніше. Виторг від передплати та SaaS у четвертому кварталі склала $868 млн, збільшившись на 23% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Показник чистого прибутку знизився на 26% і становить $586 млн, або $1,39 на акцію. Компанія надасть звіт про перший квартал 26 травня.

Раніше генеральний директор Broadcom Хок Тан намагався придбати активи виробника чипів Qualcomm. Угода у 2018 році заблокував колишній президент США Дональд Трамп з міркувань національної безпеки. «Тан, відомий як головний консолідатор індустрії чіпів, був змушений частково змінити сферу своїх інтересів після того, як стало зрозуміло, що будь-які подальші угоди в секторі зіткнуться з сильним спротивом з боку конкурентів, регуляторів та правоохоронних органів», — пише видання. У 2019-му Broadcom придбав компанію з кібербезпеки Symantec за $10,7 млрд.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні