Категорія
Новини
Дата

За рік держава спрямувала на гранти бізнесу 4 млрд грн

За рік дії урядової грантової програми «єРобота» держава інвестувала в розвиток бізнесу 4 млрд грн. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки з посиланням на першого віцепрем’єра – міністра економіки Юлію Свириденко.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За рік гранти за цими програмами вже отримали понад 5600 підприємців. Загалом держава інвестувала в активізацію бізнес-сфери 4 млрд грн, повідомила Свириденко. 
  • Загалом з початку запуску проєкту «єРобота» у липні 2022 року: за програмою «Власна справа» видано 5061 мікрогрант на 1,2 млрд грн; на розвиток переробних підприємств – 455 грантів на 2,4 млрд грн; на садівництво та розвиток тепличного господарства – 88 грантів на 325 млн грн.

Контекст

Подати заявку на отримання гранта можуть як діючі підприємці, так і люди, які не мають досвіду ведення бізнесу. Заяви подаються через портал «Дія» разом із бізнес-планом. 

Обовʼязковою умовою отримання гранта є створення нових робочих місць – від одного-двох при наданні мікрогранта до кількох десятків при наданні грантів за іншими програмами. Грантові кошти повертаються державі у вигляді сплачених податків і зборів у процесі діяльності підприємства впродовж трьох років.

Проєкт «єРобота» запроваджений у липні 2022 року для надання підтримки бізнесу та стимулювання створення нових робочих місць. Він включає кілька грантових програм. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства.

Forbes зібрав найбільші міжнародні та державні грантові програми для розвитку бізнесу і поради, як отримати кошти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні