Категорія
Новини
Дата

Зброя, візи, санкції. Зеленський розкритикував владу Ізраїлю за недостатню допомогу Україні

Президент Володимир Зеленський розкритикував владу Ізраїлю за відсутність потужних санкцій проти Росії за війну в Україні, відмові від постачання зброї та рішення щодо скасування безвізу для українців. Про це він сказав у зверненні до Кнесету.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключова цитата

«Що це? Байдужість? Розрахунок? Або посередництво – без обрання сторони? Я залишу вам вибір відповіді на це запитання. І зауважу лише одне – байдужість вбиває. Розрахунки – вони часто помилкові. А посередництво може бути між державами. Але не між добром і злом […] Можна довго запитувати, чому ми не можемо отримати від вас зброю. Або чому Ізраїль не ввів потужні санкції проти Росії. Чому не тисне на російський бізнес. Але відповідь все одно обирати вам, шановні брати і сестри. І вам з цією відповіддю потім жити, народе Ізраїлю», — сказав президент Зеленський. 

Контекст

13 березня міністр закордонних справ Ізраїлю Яїр Лапід закликав Росію припинити військове вторгнення в Україну. Премʼєр-міністр Ізраїлю Нафталі Бенет останніми днями намагався відігравати роль посередника між Україною та РФ. Він побував у Москві, де провів переговори з Путіним, неодноразово спілкувався телефоном із Зеленським. Результатів ці зусилля не принесли.

Натомість Ізраїль зупинив дію безвізу та запровадив електронні дозволи для українців. 85 відомих українських євреїв вже звернулися до уряду та Кнесету Ізраїлю із закликом скасувати запроваджені додаткові процедури.

Ізраїль заявив, що передасть Україні броньовані автомобілі швидкої допомоги, а також сотні тонн гуманітарної допомоги, повідомив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні