Категорія
Новини
Дата

Зеленський підписав закон про легалізацію віртуальних активів в Україні

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про віртуальні активи, який зараховує цей ринок до регулювання Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) та Національного банку України (НБУ).

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • Закон означає, що легально працюватимуть іноземні та українські криптобіржі; банки відкриватимуть рахунки для криптокомпаній; українці зможуть захистити свої заощадження у віртуальних активах; держава гарантуватиме судовий захист прав на віртуальні активи.
  • Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку формуватиме та реалізовуватиме політику у сфері віртуальних активів; визначатиме порядок обороту віртуальних активів; видаватиме дозволи постачальникам послуг віртуальних активів; здійснюватиме нагляд та фінансовий моніторинг у цій сфері.

Контекст:

На думку Мінцифри, це ще один важливий крок до детінізації криптосектору та запуску легального ринку віртуальних активів в Україні. «З початком війни криптоактиви стали потужним інструментом для залучення додаткового фінансування на підтримку Збройних сил України. За три тижні війни Криптофонд України зібрав понад $54 млн у криптоактивах. Сьогодні президент підписав закон «Про віртуальні активи». Запускаємо легальний ринок віртуальних активів в Україні й виводимо криптосектор із тіні», — написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму телеграм-каналі.

Верховна Рада ухвалила з урахуванням президентських поправок закон про віртуальні активи, який зараховує цей ринок до регулювання НКЦПФР та НБУ. Законопроєкт 17 лютого 2022 року у другому читанні та в цілому підтримали 272 депутати.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні