Наразі Forbes оцінює капітал Руперта Мердока і його родини у $17,3 млрд. /Getty Images
Категорія
Найбагатші
Дата

За лаштунками $17 млрд медіамагната Руперта Мердока. Яка стратегія допомогла хлопцю з Австралії підкорити медіаринок на трьох континентах та зайняти 96 місце у рейтингу мільярдерів Forbes

Наразі Forbes оцінює капітал Руперта Мердока і його родини у $17,3 млрд. Фото Getty Images

У четвер, 21 вересня, американський медіамагнат Руперт Мердок повідомив, що залишає посади голови Fox Corporation та виконавчого голови News Corporation та передає своє дітище в управління сину Лаклану. Як консервативний магнат, якому зараз 92 роки, будував свою медіаімперію 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Кіт Руперт Мердок, 92, народився у Мельбурні, Австралія. Саме там він почав створювати свою медіаімперію. У 1950-му, коли Мердоку було 22 роки, він успадкував від батька-журналіста місцеву газету міста Аделаїда. З роками він розвинув власну бізнесову стратегію, яка принесла йому успіх: купуй конкурентів і продавай контроверсійні новини. 

Цю стратегію він почав утілювати в Австралії, коли купив Sunday Times у Перті і сіднейські Daily Mirror та Sunday Mirror наприкінці 1950-х. У 1969-му він приходить у Британію, купивши контрольний пакет газети News of the World, а також видання The Sun, яке він перетворив на таблоїд.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні