Категорія
Війна
Дата

Forbes Digital

«Міні-Лас-Вегас» на фронтирі з кафе та барбершопами. Як велика війна змінила економіку однієї зі столиць українського машинобудування Краматорська. Репортаж Forbes Ukraine

8 хв читання

«Міні-Лас-Вегас» на фронтирі з кафе та барбершопами. Як велика війна змінила економіку однієї зі столиць українського машинобудування Краматорська. Репортаж Forbes Ukraine /колаж Анастасія Решетнік

колаж Анастасія Решетнік

Краматорськ – природний експеримент з адаптивності бізнесу. Попри те що фронт за кілька десятків кілометрів, а повітряні тривоги безупинні, бізнес розвивається тут активніше, ніж загалом по Україні. Редактор Forbes Ukraine дослідив, як працюють підприємці найбільшого прифронтового міста на Донбасі.

Практичний МBA від Forbes на реальних кейсах, щоб прокачати навички управління на прикладі Володимира Кудрицького, ексголови правління «Укренерго». 

Премʼєра другого сезону YouTube проєкту «Директорія» вже на каналі Forbes Ukraine!

«Бачили, бачили?! Куріпка з виводком», – каже Ігор Протиняк, генеральний директор Новокраматорського машинобудівного заводу (НКМЗ). Він проводить редактору Forbes Ukraine екскурсію територією найбільшого підприємства Краматорська. «Тут зараз і зайців, і лисиць багато живе, – додає Протиняк. – Їм тут добре – тихо-спокійно».

Спокій і тиша на НКМЗ відносні. Нині тут працюють приблизно 1000 людей (ще 400 дистанційно), що майже вп’ятеро менше від довоєнної кількості. З 26 цехів відкрито максимум шість. «Я б не сказав, що завод працює, радше намагаємося відновити виробництво», – каже гендиректор.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд