Категорія
Війна
Дата

Український наземний дрон Ratel вже підриває мости на Донбасі. Що ще він може, скільки коштує та як впливатиме на війну

Український наземний робот-камікадзе Ratel S нещодавно підірвав міст у районі Бахмута. Це не єдина функція серії дронів, які створює колишній виробник стовпів для освітлення. Що відомо про дрони сім’ї Ratel та як вони допомагають ЗСУ?

2 квітня міністр цифрової трансформації Михайло Федоров опублікував відео з підривом моста у селі Іванівському на Бахмутському напрямку.

Це зробив наземний дрон-камікадзе Ratel S, названий на честь медоїда – хижака з майже непробивною шкірою, який не боїться атакувати більших за себе тварин.

Підрив моста значно ускладнив логістику росіян, каже Федоров. Дрон працює дистанційно: оператор може з безпечного місця атакувати танки та бліндажі окупантів.

Але атакувати військові цілі – не єдина функція Ratel S і його більших «побратимів»: Ratel M та H. Forbes поговорив про них із виробником «Рателів», керівництвом defense tech кластера Brave1 й військовими експертами. Як в Україні з’являються наземні дрони та чи вплинуть вони на хід війни?

Від стовпів до дронів

Дрони Ratel створила компанія «Столб». До повномасштабної війни вона займалась виготовленням опор для освітлення. Після 24 лютого 2022 року частина працівників компанії пішла воювати. Служити в аеророзвідці почав і її засновник Тарас Остапчук.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні