Категорія
Війна
Дата

Forbes Digital

«Зробити Росію неспроможною завдати шкоди». «Ахіллес» став першим українським батальйоном ударних дронів. Як БПЛА перетворилися на «новий порох», що змінює хід війни

9 хв читання

Юрій «Ахіллес» Федоренко /Тарас Маляревич, солдат батальйону «АХІЛЛЕС» 92 ОШБр

Юрій «Ахіллес» Федоренко Фото Тарас Маляревич, солдат батальйону «АХІЛЛЕС» 92 ОШБр

Юрій Федоренко зустрів війну депутатом Київради, але відомим на всю країну став як командир «Ахіллеса» – одного з найефективніших БПЛА-підрозділів. Як він разом із побратимами побудував еталонний батальйон ударних безпілотників

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Піхотна рота київського батальйону ТрО познайомилась із роботою «Мавіків» майже випадково, коли влітку 2022-го боронила село Базаліївку на Харківщині. За кілька місяців безпілотники стали її головним козирем.

У червні 2024 року головком Збройних сил України Олександр Сирський радився з командирами найефективніших підрозділів ударних безпілотників. Серед них був Юрій Федоренко, 33, який командував ротою у Базаліївці. Тепер це вже батальйон ударних безпілотних авіаційних комплексів «Ахіллес» у складі 92‐ї ОШБр. Позивний командира теж Ахіллес.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд