Категорія
Свій бізнес
Дата

Forbes Digital

Платіжну систему Fondy заблокували – у компаній застрягли кошти і загальмував бізнес. Чому підприємці обирали її і які є альтернативи

5 хв читання

Fondy не працює. Платіжні сервіси – альтернативи /Ілюстрація Shutterstock

Платіжні системи Фото Ілюстрація Shutterstock

Популярний платіжний сервіс Fondy не приймає платежі через Visa i Mastercard. Обмеження його роботи НБУ зачепило тисячі малих і середніх бізнесів, які недоотримали свої платежі та не можуть проводити нові. Чому підприємці обирали Fondy, коли компанія здійснить відшкодування і які існують альтернативи платіжної системи?

«Це дуже зручний сервіс: швидко підключається проєкт, можна побачити всі повернення, все максимально просто», – розповідає про співпрацю з платіжним сервісом Fondy СЕО мережі спортивних клубів Smartass Віктор Глущенко. 29 квітня Нацбанк скасував реєстрацію Fondy, яка дозволяла йому працювати з Visa та Mastercard.

Блокування ускладнило роботу бізнесу – оплати приймають на розрахункові рахунки, чеки фіскалізують у ручному порядку, говорить Глущенко.

Fondy – третій за величиною гравець на ринку інтернет-еквайрингу в Україні після LiqPay та WayForPay, казав у квітні Forbes директор Асоціації членів платіжних систем EМА Олександр Карпов. Сервіс обслуговує близько 20 000 торговців в інтернеті, йдеться на його сайті. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні