Категорія
Свій бізнес
Дата

Forbes Digital

«Середня маржа з продажу – 10%, у нас вона нижча». Податківці виписали 400 млн грн штрафів продавцям техніки Apple. Як працюють білий та сірий ринки продажу iPhone (це десятки мільярдів гривень)

5 хв читання

Як купити офіційний iPhone /колаж Анастасія Решетнік

Техніку Apple в Україні продають 17 авторизованих і понад 120 неофіційних ритейлерів. Фото колаж Анастасія Решетнік

Податківці та силовики вкотре взялися за сірий ринок техніки, зокрема продукції Apple. Але цього разу більш публічно. Значна його частка припадає на ритейлерів, які не є авторизованими продавцями бренду. Forbes розібрався, кого вважають «білим» продавцем преміальної техніки, а кого – «сірим». І який у грошах ринок Apple в Україні.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

У 2024 році Державна податкова служба (ДПС) провела понад 1300 перевірок та виписала 400 млн грн штрафів продавцям продукції Apple та іншої дорогої техніки. Основні порушення – невидача фіскальних чеків, невідоме походження товару та неофіційно найняті працівники, йдеться у релізі відомства за 13 вересня. 

На ринок звернули увагу й інші силові структури. 4 вересня працівники Бюро економічної безпеки (БЕБ) прийшли з обшуком до магазинів «Ябко», писала «Економічна правда». 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд