Податкова, ДПС, РРО, ПРРО, онлайн-продажі /колаж Анастасія Левицька
Категорія
Свій бізнес
Дата

Під наглядом. Податкова перевіряє онлайн-торговців та штрафує за невидачу фіскальних чеків. Що потрібно знати, щоб працювати легально?

Податкова моніторить онлайн-підприємців на дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО Фото колаж Анастасія Левицька

Від 1 жовтня 2023 року податкова служба відновила штрафи за відсутність реєстраторів розрахункових операцій (РРO/ПРРО) і недотримання законодавства про їхнє застосування. Forbes розібрався, як підприємцям убезпечитись від неприємностей

Державна податкова служба моніторить торгівлю через інтернет-платформи, такі як Rozetka, OLX, Prom.ua і соціальні мережі Facebook та Instagram. За останній квартал 2023-го її працівники провели 6767 перевірок бізнесу в сфері торгівлі, в тому числі через інтернет, та виписали штрафів на 142,5 млн грн, йдеться у відповіді ДПС на запит Forbes. З них 170 000 грн припадає на порушення в онлайн-продажах.

Підприємці почали готуватись до повернення штрафних санкцій ще з початку 2023 року, розповідає Олена Євглевська, комерційна директорка платіжної платформи для бізнесу Fondy. За її словами, кількість нових підключень до ПРРО від Fondy зросла у 2,4 раза за минулий рік.

Станом на 1 січня 2024 року 440 900 платників податків зареєстрували РРО/ПРРО, згідно з даними у відповіді ДПС. Як інтернет-підприємцям не порушувати податкове законодавство?

Чи обовʼязково видавати фіскальні чеки інтернет-торгівцям?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні