Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

Сюди можна з людьми. Forbes склав перший рейтинг 10 найбільших зооритейлерів України за виторгом

5 хв читання

Найбільші зоомережі України за виторгом 2023 року /Shutterstock

Найбільші зоомережі України за виторгом 2023 року Фото Shutterstock

Хто допомагає українцям годувати, доглядати, розважати й одягати мільйони домашніх улюбленців. Ринок зоотоварів наразі становить 35 млрд грн і є одним із найбільших, що стрімко зростають: четвертий рік поспіль приріст – 15–30%. Такі показники привернули увагу великих ритейлерів: співвласник «Сільпо» Володимир Костельман придбав частку в E-Zoo, а «Епіцентр» запустив зооритейлера Lapki. Але першість тримає сімейний бізнес із Харкова, який почав займатися цією справою 30 років тому через любов до кота Джина. Forbes Ukraine склав список найбільших зооритейлерів за виторгом за результатами 2023 року

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

У 2023 році український ринок товарів для тварин зріс на 27%, до 35,7 млрд грн, і зросте мінімум на 15% у поточному році, свідчать дані Suziria Group. Для порівняння, у довоєнному 2021-му обсяг ринку був 22,6 млрд грн. 

Чому під час війни українці почали більше витрачати на домашніх тварин? «Українці ставляться до своїх тварин як до членів сім’ї і готові збільшувати витрати на їхнє утримання», – говорила голова наглядової ради та співвласниця Suziria Group Поліна Кошарна.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд