Прослухати матеріал
Прослухати матеріал
07:49 хвилин
Виробництво м’яса птиці стабільне останні чотири роки. Експорт зменшився в обсягах, проте зріс у ціні. Хто, крім МХП Юрія Косюка, найбільше виробляє курки в Україні?
Купуйте передплату з економією 25% на 6 журналів Forbes Ukraine зі змістовними матеріалами, рейтингами та аналітикою, за ціною 1799 грн замість 2400 грн.
В 2024-му експорт українського мʼяса птиці майже досяг $1 млрд. За останні чотири роки він зріс на третину. Але в тоннах за цей період експорт знизився на 2,2%, до 449 000 т. Причина зростання вартості – збільшення експорту на преміальні ринки з більшою ціною, зокрема до ЄС, каже генеральний директор УКАБ Олег Хоменко.
Виробництво мʼяса птиці в Україні стабільне попри війну – 1,3-1,4 млн т на рік за 2021-2024 роки. Близько 40% Україна експортує. Серед найбільших покупців у 2024-му: Нiдерланди, Саудівська Аравія та Словаччина.
Ви знайшли помилку чи неточність?
Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.