Категорія
Компанії
Дата

Новий гравець на паливному ринку України – Фонд держмайна. Чому суд дозволив націоналізацію 49% мережі АЗС Shell

АЗС Shell /Getty Images

Апеляція ВАКС дозволила націоналізацію 49% мережі АЗС Shell Фото Getty Images

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду дозволила націоналізувати 49% мережі АЗС Shell в Україні. Фонд державного майна і нідерландська Shell Netherlands тепер співвласники компанії, що до війни могла коштувати близько $92 млн. Яка причина націоналізації та чому апеляція змінила рішення попередньої інстанції? 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Міністерство юстиції України намагається націоналізувати українські активи підсанкційного росіянина Едуарда Худайнатова з жовтня минулого року. Головна мета – 49% компанії «Альянс Холдинг», яка володіє мережею АЗС Shell.

У першому раунді виграли юристи Shell. У січні 2024-го Вищий антикорупційний суд не дозволив націоналізацію мережі. Причина – після повномасштабного вторгнення Shell довела свою частку в українській «дочці» до 97,4% після двох етапів докапіталізації. Частку компанії, яку Мінʼюст повʼязує з Худайнатовим, було розмито до 2,6%.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні