ТРЦ Ocean Plaza /Shutterstock
Категорія
Компанії
Дата

П’ять друзів Оушена. Хто позмагається за столичний ТРЦ Ocean Plaza. Forbes знайшов претендентів 

ТРЦ Ocean Plaza Фото Shutterstock

До початку великої війни київський ТРЦ Ocean Plaza приносив власникам понад 1 млрд грн виторгу на рік. Наразі у об’єкта два власника, один з них – держава, яка хоче продати свою частину «океану» на аукціоні зі стартовою ціною 1,3 млрд грн. Forbes розпитав девелоперів, хто планує взяти участь у перегонах. У списку – троє відомих гравців і одна темна конячка.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

На початку 2023 року Вищий антикорупційний суд дозволив Міністерству юстиції конфіскувати частку в ТРЦ Ocean Plaza, яку повязували з російським мільярдером Аркадієм Ротенбергом та його оточенням. Йдеться про 100% корпоративних прав компанії «Авангард Віларті». Їй належало 66,65% у фірмі «Інвестиційний союз «Либідь», яка володіє ТРЦ. 

Управителем цієї частки зрештою став Фонд держмайна, ще 33,35% Ocean Plaza – у Q Partners Андрія Іванова. У Фонді держмайна обіцяють швидко продати свої 66,65% у межах Великої приватизації. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні