Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

«У владі немає адвокатів зеленої енергетики». Найбільший гравець ринку Elementum Energy – про будівніцтво 400 МВт ВЕС, стосунки з владою і кадрові зміни в енергосекторі

7 хв читання

Ольга Рибачук, СЕО Elementum Energy /оброблено та доповнено за допомогою ШІ (штучного інтелекту) Photoshop Beta

Ольга Рибачук, СЕО Elementum Energy Фото оброблено та доповнено за допомогою ШІ (штучного інтелекту) Photoshop Beta

Компанія Elementum Energy, що належить гедж-фонду VR Capital американця Річарда Дейтса, очолила рейтинг найбільших гравців зеленої генерації Forbes Ukraine, опублікований у журналі за серпень–вересень 2024-го.

СЕО Elementum Energy Ольга Рибачук, 38, розповіла про плани будівництва нових вітроелектростанцій, складнощі із залученням кредитів та пояснила, як ринок відреагував на звільнення Володимира Кудрицького з посади очільника «Укренерго», а Ростислава Шурми – з посади заступника керівника Офіса президента

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Енергокомпанія Elementum Energy – одна з трьох, що завершила будівництво вітроелектростанції (ВЕС) уже під час повномасштабної війни. З новозбудованою другою чергою Дністровської ВЕС Elementum Energy управляє електростанціями загальною потужністю 631 МВт. Більше на підконтрольній території немає ні в кого, тому Elementum Energy очолила рейтинг учасників ринку зеленої генерації Forbes Ukraine.

ДТЕК ВДЕ Ріната Ахметова з 569 МВт стала другою через окупацію чотирьох вітроелектростанцій потужністю 498 МВт. Третя – норвезька Scatec із сонячними електростанціями потужністю 336 МВт.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд