Категорія
Компанії
Дата

Україна – в топтрійці ринків. СЕО BlaBlaCar у Центральній та Східній Європі – про невихід з Росії, зростання в Україні та боротьбу з нелегалами

Ольгерд Шилейко, BlaBlaCar /Davide Leggio/BlaBlaCar

СЕО BlaBlaCar Центральної та Східної Європи Ольгерд Шилейко Фото Davide Leggio/BlaBlaCar

Минулий рік для французького стартапа BlaBlaCar виявився більш, ніж вдалим: прибуток зріс на третину – до €253 млн, сервісом скористалися на 23% більше пасажирів – загалом 80 млн, серед них – близько 11 млн українців. Значна частина успіху компанії – завдяки Україні, розповідає Ольгерд Шилейко, який очолив ринки Центральної та Східної Європи BlaBlaCar на початку 2024-го. Чого чекати від BlaBlaCar українцям цього року та чи є серед планів французів покинути ринок Росії?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

«Ставимо Україну як бенчмарк», – каже Шилейко. Попри війну місцевий ринок залишається стійким та продовжує зростати – особливо автобусний напрям: торік через сервіс придбали на 80% більше квитків, пояснює він.

У 2023 році дочка BlaBlaCar в Україні змогла у 2,6 раза наростити дохід – до 571,2 млн грн, а чистий прибуток компанії сягнув 143,4 млн грн проти 127,5 млн грн збитків у 2022-му, свідчать дані «Опендатабот».

Плани на цей рік – не менш амбіційні, розповідає Шилейко. Стартап розглядає кілька потенційних угод в регіоні ЦСЄ, які допоможуть зміцнити позиції BlaBlaCar. Що це може бути та чи здатна прихильність BlaBlaCar до українського ринку переконати вийти з РФ?

Інтервʼю з Шилейком скорочене та відредаговане для ясності.

Важливий ринок

 – Чому відбулася зміна керівництва? Підхід до бізнесу в Україні через це теж зміниться?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні