Категорія
Компанії
Дата

Закредитувалися. За півтора роки війни Fozzy, Novus та інші українські ритейлери отримали понад 2 млрд грн за програмою «5-7-9». Як вони їх використали (і чому кредити не дали Auchan та Metro)

Закредитувалися. За півтора роки війни Fozzy, Novus та інші українські ритейлери отримали понад 2 млрд грн за програмою «5-7-9». Як вони їх використали (і чому кредити не дали Auchan та Metro) /колаж Анастасія Левицька

колаж Анастасія Левицька

З початку великої війни уряд надав можливість отримувати кредити за програмою «5-7-9» великим підприємствам із річним доходом більше €50 млн. АТБ, Fozzy Group, Novus та інші українські ритейлери звернулися до Ощадбанку. Чи вдалося їм отримати кредитування від банку та як вони скористалися цими коштами?

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

З перших днів великої війни українські ритейлери та постачальники опинилися у складній ситуації. Логістичні ланцюги, які вибудовували роками, були знищені. Постала загроза дефіциту товару. 

Щоб уникнути цих проблем, уряд змінив критерії отримувачів кредитів за програмою «5-7-9». Якщо до війни це були тільки аграрії, то тепер така можливість зʼявилася й у ритейлерів. Також уряд дозволив мати іноземних бенефіціарів (окрім російських і білоруських) у структурі власності торгових мереж та аграрних компаній. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні