Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

Закредитувалися. За півтора роки війни Fozzy, Novus та інші українські ритейлери отримали понад 2 млрд грн за програмою «5-7-9». Як вони їх використали (і чому кредити не дали Auchan та Metro)

3 хв читання

Закредитувалися. За півтора роки війни Fozzy, Novus та інші українські ритейлери отримали понад 2 млрд грн за програмою «5-7-9». Як вони їх використали (і чому кредити не дали Auchan та Metro) /колаж Анастасія Левицька

колаж Анастасія Левицька

З початку великої війни уряд надав можливість отримувати кредити за програмою «5-7-9» великим підприємствам із річним доходом більше €50 млн. АТБ, Fozzy Group, Novus та інші українські ритейлери звернулися до Ощадбанку. Чи вдалося їм отримати кредитування від банку та як вони скористалися цими коштами?

З перших днів великої війни українські ритейлери та постачальники опинилися у складній ситуації. Логістичні ланцюги, які вибудовували роками, були знищені. Постала загроза дефіциту товару. 

Щоб уникнути цих проблем, уряд змінив критерії отримувачів кредитів за програмою «5-7-9». Якщо до війни це були тільки аграрії, то тепер така можливість зʼявилася й у ритейлерів. Також уряд дозволив мати іноземних бенефіціарів (окрім російських і білоруських) у структурі власності торгових мереж та аграрних компаній. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні