Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Штучний інтелект все більше нагадує бульбашку. Чому захоплення новими можливостями стало викликати скепсис? Розбір Washington Post

5 хв читання

ШІ-бум бульбашка інвестиції в ШІ /Getty Images

Чи принесуть дивіденди усі ті мільярди, які великі і не дуже компанії спрямовують у ШІ? Фото Getty Images

Ще не так давно Волл-стріт та інвестиційні банки з захватом робили звіти про світле майбутнє штучного інтелекту і про його революційний вплив на життя людей. Аж ось ті самі інституції публікують нові аналізи перспектив ШІ, вже далеко не такі райдужні. Washington Post зібрала думки аналітиків Волл-стріт, а також самих компаній, які розробляють ШІ, щоб дізнатися про настрої щодо цієї революційної технології. Forbes переказує головне з матеріалу, додавши частину статті Forbes USA

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Все більше аналітиків Волл-стріт і техноінвесторів тривожать ті величезні потоки грошей, що техногіганти, інвестори ринку акцій та венчурні фірми вливають у штучний інтелект. Гучнішими стають голоси, які попереджають про нову фінансову бульбашку.

Останні кілька тижнів великі інвестиційні банки, серед яких Goldman Sachs і Barclays, і венчурні фірми типу Sequoia Capital публікували звіти, які виражають сумніви у тому, що ШІ-лихоманка виправдає себе, пише WP. Чи принесуть дивіденди усі ті мільярди, які великі і не дуже компанії, спрямовують у ШІ, – головне питання, яке вони собі ставлять.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд