Категорія
Інновації
Дата

«Не спілкуйся в Telegram». Українська влада хоче заблокувати сотні телеграм-каналів та обмежити використання месенджера чиновниками. Скільки коштує «закрити» його повністю

Павло Дуров, засновник Telegram /Getty Images/Shutterstock

Засновник Telegram Павло Дуров Фото Getty Images/Shutterstock

Розмови про загрози месенджера Telegram вийшли на новий рівень. Втім, як стало відомо Forbes, уряд поки що не планує блокувати його. Серед ідей, які розглядають чиновники, — обмеження використання месенджера держслужбовцями та блокування понад 300 каналів, які спецслужби вважають пропагандистськими. Як ці обмеження можуть працювати?

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Перелік «потенційно проблемних» Telegram-каналів, який соціальній мережі нещодавно передали українські спецслужби, налічує понад 300 назв, розповідає Forbes наближений до формування списку співрозмовник на умовах анонімності, оскільки не уповноважений коментувати цю тему публічно. Серед них – «Легитимный» та «Резидент», що мають понад мільйон підписників кожен.

Про те, що українські спецслужби надіслали представникам Telegram список каналів, на початку березня повідомило видання НВ. Блокування каналів – один із кроків чиновників, що має зменшити шкідливий вплив російської пропаганди в месенджері. «Платформа сьогодні не повною мірою відповідає нашим національним інтересам», – говорив через декілька днів потому представник ГУР Андрій Юсов в інтерв’ю Freedom.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні