Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

«Дефолт на рівному місці». Кредитори Vodafone відмовилися відтермінувати виплати за євробондами на $400 млн. Які наслідки для оператора

4 хв читання

Vodafone не домовився про реструктуризацію боргу /Фото офіційні джерела/колаж Forbes

Мобільний оператор Vodafone має погасити бонди на $400 млн у лютому 2025-го Фото Фото офіційні джерела/колаж Forbes

Мобільний оператор Vodafone із 15,9 млн абонентів в Україні не зміг домовитися з кредиторами про реструктуризацію єврооблігацій на $400 млн. Виплатити борги заважають чинні валютні обмеження НБУ. Із схожою ситуацією зіткнулися агрохолдинг «Кернел» і металургійна компанія «Метінвест». Чи може Vodafone вийти з ситуації та як на неї вплине потенційна невиплата за боргами?

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Другий за кількістю абонентів мобільний оператор Vodafone не домовився з власниками єврооблігацій на $400 млн про їхню реструктуризацію, зазначено в повідомленні компанії на Ірландській фондовій біржі від 4 жовтня. Від запропонованих компанією умов реструктуризації відмовились власники 31% бондів.

Vodafone вів перемовини про реструктуризацію через обмеження Нацбанку на здійснення транскордонних платежів із України для погашення облігацій, ішлося в повідомленні оператора. Ще дві компанії, які мають невдовзі сплатити борг за євробондами, – агрохолдинг «Кернел» і металургійна компанія «Метінвест». Втім, на відміну від Vodafone обидві ці компанії є експортерами.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд