Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

«Деякі компанії досі використовують Kaspersky». Держспецзвʼязку підготувало законопроєкт, що дозволить заборонити використання російського софту в Україні. Чи загрожує це «1C», Tilda та навіть Telegram

4 хв читання

Заборона Telegram, 1C, заборона російських програм /колаж Анастасія Савеленко

З початку 2024-го лише українські державні компанії заплатили за російський софт 91 млн грн, наводить дані з тендерів Prozorro співзасновник та CEO хмарного провайдера GigaCloud Назарій Курочко. Фото колаж Анастасія Савеленко

У Раді зареєстрували законопроєкт, що розширює підстави для заборони російського софту та сервісів в Україні. Що він змінює та чи загрожує Telegram?

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

У Верховній Раді зареєстрували урядовий законопроєкт №11492, що пропонує заборонити українським компаніям поширювати та використовувати російські програми. Документ розроблений Держспецзвʼязку на прохання РНБО.

Законопроєкт розширює підстави для санкцій проти осіб та компаній, повʼязаних з РФ, та забороняє використання програм, розроблених такими компаніями або особами, а також продуктів, що містять код підсанкційних програм. Також пропонується встановити перелік продуктів, які не можна буде використовувати в Україні.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд